Динг Лирен изравни на 2:2 резултата в мача за световната титла

...
Динг Лирен изравни на 2:2 резултата в мача за световната титла
Коментари Харесай

Динг Лирен изравни резултата в мача за световната титла по шахмат

Динг Лирен изравни на 2:2 резултата в мача за международната купа по шахмат, който се организира в столицата на Казахстан Астана.

В четвъртата партия с руснака Ян Непомнящи Динг реализира победа с белите фигури за 47 хода игра.

Както и във втората партия, в която също бе с белите фигури, китайският гросмайстор още веднъж заложи на дебютна изненада. Той игра първи ход 1.c4, което хвана Непомнящи неопитен.

В края на дебюта позицията на Динг към този момент бе по-перспективна, а на 29-ия ход той реши да жертва качество, което му даде голямо преимущество в центъра на дъската. До края Непомнящи бе заставен да играе в глуха отбрана и напълно разумно на 47-мия ход се съобщи.

" Разбира се, че съм доста благополучен от успеха си. Доволен съм от равнището ми на игра. Това бе доста сложна партия, само че съумях да държа всичко под надзор ", сподели след успеха си Динг Лиренн.

В петък следва почивен ден за двамата шахматисти, а мачът за овакантената от Магнус Карлсен корона продължава в събота с петата партия, в която Непомнящи ще бъде с белите.

Мачът в Астана се организира във формат от 14 типичен партии, като при тъждество след тях ще се играят спомагателни партии на съкратена времева контрола.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Георги Крумов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР